Waarom zijn newbornfoto’s van je pasgeboren baby belangrijk?

Newbornfotografie is een vrij nieuw concept dat jaar na jaar wint aan populariteit – en maar goed ook!

Jarenlang was het meest gefotografeerde evenement in ons leven het huwelijk. Koppels plannen hun huwelijk jarenlang en besteden veel aandacht aan de organisatie van elk detail van hun huwelijk – van groot tot klein. De perfecte huwelijksfotograaf kiezen is een taak op zichzelf. De juiste persoon zoeken waarmee het klikt, die je vertrouwt en de stijl van de foto’s die je hart sneller doen slaan is een serieuze zaak, maar koppels vinden dit een topprioriteit.

Waarom?

Wel, omdat je huwelijk de belangrijkste dag van je leven is… toch?

… voor sommigen.

Voor koppels die voor kinderen kiezen, ben ik er zeker van dat iedereen met me akkoord gaat dat de geboorte van je baby véél belangrijker is dan het plannen van je huwelijk.

Vanaf het eerste moment dat je hen ziet, kan vasthouden en ruiken aan je pasgeboren baby, zal je wereld veranderen. Liefde wordt iets groter dan je je ooit kon voorstellen. Wanneer je je pasgeboren kind voor het eerst ziet, ervaar je wat het is om je hart letterlijk buiten je eigen lichaam te zien kloppen. Elk instinct vervaagt en je voelt liefde zoals je het nooit voor mogelijk hield. Je huwelijk lijkt opeens heel ver weg – DIT is vanaf nu de meest belangrijke dag in je leven.

Newbornfotografie zit in de lift. Newbornfoto’s worden gemaakt in de eerste veertien dagen van het prille leven. Ik herhaal het nog eens: de eerste veertien dagen of minder! Klein, opgekruld, pas in de wereld. De vingertjes en teentjes, de wimpers, elk klein detail. Elk klein beetje verandert elke dag die voorbij gaat.

Onze kinderen groeien op voor onze neus, na één week, na drie weken, na zes maanden – ze groeien, veranderen en ontwikkelen en niets is er dat dit tegenhoudt.

Die eerste dagen vastleggen met een professionele newbornfotograaf is het eerste “geschenk” dat je hen geeft (en jezelf!). Een newbornsessie kan niet overgedaan worden. Het is letterlijk een once-in-a-lifetime-event.

Ja, je kan opnieuw foto’s maken wanneer ze ongeveer zes maanden of een jaar oud zijn, of je familiefoto’s. Als je een fotograaf koos die niet aan je standaard voldeed kan je enkele weken later deze fotoshoot opnieuw laten doen en is er niks verloren gegaan.

Pasgeboren baby’s daarentegen veranderen elke seconde. Zo vaak hoor ik klanten zeggen (twee weken na hun newbornsessie, wanneer ze komen kijken naar de foto’s van hun baby van een week oud) “Ik kan niet geloven hoe erg hij/zij al veranderd is, ik ben zo blij dat we dit gedaan hebben!”

Een newbornfotograaf is meer dan gewoon een fotograaf. Ze zorgt voor je baby tijdens de 2 tot 3 uren durende sessie. Kies dan ook niet zomaar voor de eerste fotograaf die je tegenkomt, of voor de goedkoopste. Je newbornfotograaf zorgt voor je baby voor zo’n 2 tot 3 uur, poseren, juist in beeld brengen en sussen. Zoek een fotograaf waarvan je HOUDT, die met je praat en die foto’s maakt die je echt wilt. Het is zijn geld waard omdat ze je prachtige foto’s kan geven die jij en je baby generaties lang zullen koesteren!

Neem je tijd, kijk wat rond en huur de professionele fotograaf in die het beste voor je is. Ga met je newbornfotograaf om zoals je met je huwelijksfotograaf doet – omdat het het belangrijkste moment in je leven is.

This entry was posted in blog and tagged .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*