Don’t worry. Be happy.

V: Wat is de ideale leeftijd om mijn kind te laten fotograferen?

A: Je kan niks mis doen – van bolle buik tot afgestudeerde, elke leeftijd is perfect en heeft zijn eigen schoonheid. Wanneer je pas start met een baby op komst, is dit perfect om je bolle buik te laten vereeuwigen, je pasgeboren baby binnen de veertien dagen na de geboorte, op drie maanden komen de eerste lachjes te voorschijn, rond zeven maanden kan je baby alleen zitten, rond het jaar maakt je baby de eerste aanbiddelijke robotachtige stapjes. Informeer eens naar ons Baby’s eerste jaars-pakket- perfect om al deze momenten te vereeuwigen! Na dit eerste jaar is het een prachtig idee om elk jaar opnieuw foto’s te laten maken, zeker tijdens de eerste jonge jaren dat een kind zo enorm verandert, zo snel. In het kort, het perfecte moment is nu!

 

V: Hoe lang zal mijn fotosessie duren?

A: De meeste fotoshoots duren ongeveer een uur. De fotoshoots van pasgeboren babys duren meestal zo’n tweeënhalf uur. Er zit geen tijdslimiet op de fotoshoot, dus maak je geen zorgen als je kind iets meer tijd nodig heeft om op te warmen. Mijn flexibele tijdsindeling zorgt ervoor dat je kind de tijd krijgt die nodig is… met mijn ervaren duwtjes in de rug tijdens de fotosessie! Om het simpel te zeggen: ik blijf fotograferen tot ik alles in beeld heb gebracht dat je wenst – en zo lang het voor iedereen nog leuk is.

 

V: Wat als mijn kind zich niet gedraagt?

A: Dat bestaat niet! Ik verwacht en zet zelfs soms aan tot een beetje deugnieterij in elk kind. Het is dat tikkeltje ondeugendheid en tomeloze energie dat de foto’s zo goed maakt. Ik daag kindjes uit, dat is mijn job. En omdat elk kind uniek is, heb ik daar een hele hoop trukjes voor. Als het op de kleinsten fotograferen aankomt, moet ik mijn gelijke nog tegenkomen!

 

V: Wat als mijn kindjes ziek zijn? Kan ik dan een nieuwe afspraak maken?

A: Ja! Zieke kindjes kunnen geen “Geluk” uitstralen. Ik wil dat de fotoshoot een geweldige ervaring is voor hen, want dat zie je in de foto’s. Uiteindelijk is het jouw beslissing: een loopneus krijgt hen niet klein, maar koorts meestal wel. Je kan steeds een nieuwe afspraak maken binnen de zes weken na je oorspronkelijke sessiedag.

 

V: Wat met builen, blauwe plekken, schaafwonden en muggenbeten?

A: Voor mij horen beugels, plakkers en kleine builen en schaafwonden bij het kind-zijn – het hoort bij opgroeien. Maar als je dit liever niet ziet op de foto’s, zal ik kleine vlekjes retoucheren zonder extra kosten aan te rekenen. Als je je toch zorgen maakt, neem dan een foto en mail het door, zo kan ik je adviseren of het nodig is om een nieuwe afspraak te maken.

 

V: Zal ik de haartjes laten knippen net voor de fotoshoot?

A: Neeeeeeeee! Want een nieuwe haarsnit heeft vaak tijd nodig om mooi te vallen en zich te zetten naar je kind zijn hoofd. De foto’s zullen niet de beste weergave zijn van het uiterlijk van je kind. Je kan beter op voorhand plannen en het haar laten knippen zo’n week of twee voor de fotoshoot.

 

V: Hoe kies ik kleedjes voor de fotoshoot?

A: Houd het simpel! Laat je verbeelding niet te ver gaan. Leuke speelkledij is dikwijls goed en jeans komt altijd geweldig over. Overdrijf niet met patronen en prints, zeker bij volwassenen. Laat je kind stralen, niet de kleding. Kijk eens even in onze fotogallerij om te zien welke kleding je aanspreekt. Kan je nog steeds niet kiezen? Breng dan verschillende outfits mee en ik help je om de perfecte kleedjes uit te kiezen. En ik beloof je: ik zal niet lachen als je met een valies ter grootte van een kleine ijskast binnenwandelt, beloofd!

 

V: Zal ik een snackje meebrengen voor tijdens de fotosessie?

A: Het is beter dat je iedereen eten geeft net voor de fotoshoot. Hoe hard ik ook probeer, ik kan niet op tegen snacks en snoep om de aandacht te vragen van een hongerig kind, dat is bijna onmogelijk! Laat snacks dus in de auto of verborgen in je tas. Flesjes water zijn wel goed en bevorderlijk voor de foto’s.

 

V: Wat als ik de foto’s niet leuk vind?

A: Dat gebeurt niet! Nooit! Beloofd! Maar als de zon, de maan en alle sterren op een of andere manier toch niet in balans zouden zijn, dan maak ik graag en genadig een nieuwe fotoshoot. Ik wil dat je HOUDT VAN MIJN FOTO’S, ZE KOESTERT, AANBID en in het algemeen dat je er HELEMAAL ONDERSTEBOVEN VAN BENT. Mijn niet-zo-geheime missie is dat je een tevreden klant bent die dat van de daken wilt schreeuwen. Ik ben geobsedeerd bezig met je de foto’s te geven waarvan je droomt. Ik ben er ook redelijk zeker van dat dit me lukt en dat je er plezier in zult hebben.

 

V: Wat als ik te veel foto’s goed vind en moeilijk kan kiezen?

A: Dit gebeurt redelijk vaak – een zeer goed “probleem” om te hebben trouwens! In de prijs is een privé bestelsessie inbegrepen om je foto’s samen te bekijken. Tijdens deze consultatie help ik je om je favoriete foto’s te selecteren en help ik beslissen hoe je ze best kunt presenteren in je huis en levensstijl. Sommige zullen bijvoorbeeld perfect zijn om aan je muur te hangen als kunstwerk, anderen komen meer tot hun recht in een professioneel fotoboek, een wenskaart of als kado voor moeke. Deze consultatie is een onmisbaar deel van het gebeuren, dus ga zitten, relax en geniet!
Tip: Boek je viewing in de voor- of namiddag en maak er een date van met je schatje – compleet met een drankje of een wijntje op mijn kosten.

 

V: Wie kan er meekomen naar de bestelsessie?

A: Iedereen die een bestelling plaatst of helpt om beslissingen te maken. Dus als je vrouw, man, moeder of tante Marie nodig zijn om de bestelling te plaatsen, wees er dan zeker van dat de datum en de tijd die je kiest voor de bestelsessie voor hen past. Aan de andere kant is er wel zoiets als “te veel koks in een keuken”, je houdt dus best je groep klein en je laat de kindjes best thuis om er zeker van te zijn dat je een meer relaxte en ononderbroken sessie beleeft.

 

V: Kunnen mijn beelden echt kunst zijn bij mij thuis?

A: Ja! Ja! JA! Deze prachtige kleuren- of zwart-wit-foto’s, professioneel geprint en afgewerkt, zullen zeker je favoriete kunstwerk worden! Kunstzinnig gemaakte portretten van je kinderen zullen boekdelen spreken: iedereen die je huis binnenkomt zal direct zien waar je prioriteiten liggen en waar jij schoonheid in ziet.

 

V: Ontvang ik digitale bestanden van mijn fotoshoot?

A: JA! Van alle afbeeldingen die je aankoopt voor afdrukken, ontvang je een digitaal stiefboekje (foto-app)  die je kan tonen op je computer, smartphone of tablet. Deze bestanden zijn discreet gewatermerkt om te voorkomen dat ze misbruikt worden. Je kan de presentatie delen met familie en vrienden zo vaak je wilt en je kan ze gebruiken op alle sociale media sites. De resolutie van deze beelden is perfect voor sociale media, maar je kan er geen afdrukken van maken (als fotografe ben ik heel kieskeurig over hoe de foto’s afgedrukt worden!). Wanneer je de bestanden toch wilt gebruiken om ze uit te printen, kan je ze wel aankopen en bij aankoop van muurdecoratie is het digitale bestand inbegrepen in de prijs.

 

V: Hoe lang duurt het vooraleer mijn kunstafdrukken klaar zijn?

A: Kunst heeft zijn tijd nodig! Maar wees gerust, het is het wachten waard! Het duurt zo’n twee weken voor je foto’s verwerkt zijn voor de bestelsessie en dan, wanneer je je bestelling geplaatst hebt, duurt het meestal zo’n drie tot zes weken om je persoonlijke kunstafdrukken te maken. Wanneer je op zoek bent naar een sneller kadootje, heb ik er ook oplossingen voor, vraag er dan naar!

 

V: Welke kostprijs kan ik in totaal verwachten als investering voor mijn fotoshoot en prints?

A: Ik vraag een vergoeding voor de fotosessie waarin de tijd en kost van het kennismakingsgesprek, de fotosessie, de nabewerking en de bestelsessie inbegrepen zijn. Let er wel op dat deze fotosessie-vergoeding niet terugbetaalbaar zijn en dat er slechts één print inbegrepen is in de prijs. Alle producten, ook onze prints, zijn à la carte geprijst om je de vrijheid te geven dat je exact koopt wat je wilt. Tijdens het kennismakingsgeprek zitten we samen om te bekijken wat jullie verwachten. Zo kunnen we jullie vooraf een idee geven van het budget dat je moet voorzien om onze foto’s te laten schitteren in jullie leven. De meeste van onze klanten spenderen zo’n 750 euro voor hun op maat gemaakte foto-ervaring. Natuurlijk verwelkom ik klanten met elk budget.